Töltött krokodil
Hozzánk is begyürüzött a Kroki-láz. Naná, hogy én is megpróbáltam, gyarapítva ezzel a blogos kolleginák idöközben megalapított krokodil farmját. Annyira ízlett a családnak, hogy biztos neki fogok többször is futni. Már kitaláltuk az édes változatot is, de az majd egy következö post lesz.
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztö
2-3 e.k. tejföl
2 e.k. olaj
1,5 t.k. só
1 t.k. cukor
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztö
2-3 e.k. tejföl
2 e.k. olaj
1,5 t.k. só
1 t.k. cukor
50 dkg liszt
A szokásos módon kelt tésztát készítünk, kelesztjük, majd lisztezett sütöpapírra borítjuk, újjnyi vastagra nyújtjuk. Kb. 35x50 cm téglalap alakúra nyújtjuk; széleit kötbevágjuk, hogy szabályos téglalap formát kapjunk. A levágott részeket nem kidobni, mert ebböl lesznek a kroki további alkatrészei!
Darálthúsból, füszerekböl készítettem a tölteléket, amit még böségesen megszórtam reszeltsajttal.
Elkezdtem a kroki formázását, amit nagyon élveztem. Amikor minden a helyére került lekentem tojással az egész krokit és elömelegíett sütöben 170°-on pirosra sütöttem.
Mellékelek egy képet, de Limara oldalán tökéletes fotókkal illusztrált gyártási folyamat látható. (Limara, utólagos engedelmeddel, ha nem haragszol belinkeltem az oldalt! Ha probléma, akkor szólj és azonnal kiveszem!)
5 Comments:
Ez nagyon szép lett! Ilyen szép krokit nem mindenkinél láttam! Ügyes vagy.
Köszi Gabriella! :) minden dícséret jól esik.
Hű, micsoda vérszomjas fenevad! Nagyon szép lett! :))
Köszi Limara! :)
Én is csináltam már ilyet pár hónapja. Ma megint ez készül, a feleségem a tölteléket, meg a tésztát már összeállította; rám a szabászmunka és a hajtogatás vár.
Post a Comment