Ezt a receptet a Váncza-féle 1936-os süteményes könyvéböl vadásztam. Nem annyira mutatós, de nagyon egyszerü és igazán finom kávéhoz, teához passzoló délutáni nasi.
25 dkg lisztet 18 dkg margarinnal, 8 dkg cukorral, 1 cs. sütöporral és 3 tojás sárgájával összegyúrunk. Félújjnyi vastagra nyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, málna vagy baracklekvárral megkenjük és bevonjuk az alábbi habos keverékkel:
12 dkg porcukrot elkeverünk 1 cs. vaniliás cukorral és részletekben a habüsteben lévö 3 tojás fehérjének kemény habjához keverjük. A végén még 8 dkg örölt mandulát is adunk hozzá. Rákenjük a sütemény tetejére és még 4 dkg örölt mandulával megszórjuk. Forró sütöben pirosra sütjük.
Mikor félig kihült éles késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.
12 dkg porcukrot elkeverünk 1 cs. vaniliás cukorral és részletekben a habüsteben lévö 3 tojás fehérjének kemény habjához keverjük. A végén még 8 dkg örölt mandulát is adunk hozzá. Rákenjük a sütemény tetejére és még 4 dkg örölt mandulával megszórjuk. Forró sütöben pirosra sütjük.
Mikor félig kihült éles késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.
4 Comments:
Szeretem az ilyen remek sütiket! :))
Mian(vagy legyen inkább Ancsika?-amelyiket jobban szereted:) ), tévedsz, mert nagyon is guszta!Olyan békebeli sütike......
Nekem is van Váncza könyvem :)))
Köszi Csajok!
ez olyan igaz nagymama féle sütike. Ilyen is kell néha. Nem csak a habos csodák. :)
Trinity! Mindkettöre hallgatok. Igazándiból az Ancsa a nyerö! :))
Post a Comment