kedd, február 24, 2009

Diplomata szelet

Ezt a receptet a Váncza-féle 1936-os süteményes könyvéböl vadásztam. Nem annyira mutatós, de nagyon egyszerü és igazán finom kávéhoz, teához passzoló délutáni nasi.





25 dkg lisztet 18 dkg margarinnal, 8 dkg cukorral, 1 cs. sütöporral és 3 tojás sárgájával összegyúrunk. Félújjnyi vastagra nyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, málna vagy baracklekvárral megkenjük és bevonjuk az alábbi habos keverékkel:
12 dkg porcukrot elkeverünk 1 cs. vaniliás cukorral és részletekben a habüsteben lévö 3 tojás fehérjének kemény habjához keverjük. A végén még 8 dkg örölt mandulát is adunk hozzá. Rákenjük a sütemény tetejére és még 4 dkg örölt mandulával megszórjuk. Forró sütöben pirosra sütjük.
Mikor félig kihült éles késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.



4 Comments:

Limara said...

Szeretem az ilyen remek sütiket! :))

trinity said...

Mian(vagy legyen inkább Ancsika?-amelyiket jobban szereted:) ), tévedsz, mert nagyon is guszta!Olyan békebeli sütike......

JD said...

Nekem is van Váncza könyvem :)))

Mian said...

Köszi Csajok!
ez olyan igaz nagymama féle sütike. Ilyen is kell néha. Nem csak a habos csodák. :)

Trinity! Mindkettöre hallgatok. Igazándiból az Ancsa a nyerö! :))