Limoncello
Rengeteg féle sütemény ízesítésere használom, így mindíg vadászom, hogy mikor, hol tudok olcsóbban hozzájutni.
Nemrégiben találtam receptet is, mert bizony, otthon is könnyedén elkészíthetö. Elég magas az alkoholtartalma, ezért óvatosan kell vele bánni! :)
Nemrégiben találtam receptet is, mert bizony, otthon is könnyedén elkészíthetö. Elég magas az alkoholtartalma, ezért óvatosan kell vele bánni! :)
kb. 1,5 l-hez:
5 citrom sárga héja
1 citrom átszürt leve
5 dl 90°-os alkohol
7 dl víz
500 g cukor
5 citrom sárga héja
1 citrom átszürt leve
5 dl 90°-os alkohol
7 dl víz
500 g cukor
Bio citromot vásároltam, de így is nagyon alaposan, forró vízben többször lesikáltam. A sárga héjat vékonyan levágtam és egy nagyobb, csatos üvegbe tettem. Ráöntöttem az alkoholt és lezártam az üveget. 10 napig érleltem, közben többször rázogattam az üveget.
10 nap után leszürtem.
A vízzel, a cukorral és 1 citrom levével szirupot föztem, majd teljesen kihütöttem. Ráöntöttem az alkoholra és további 1 hétig hagytam, de ekkor is többször felráztam az üveget.
Sürü vászonszürön átszürtem, üvegekbe töltöttem és hidegre tettem. Még legalább 2 hét szükségeltetik, hogy teljesen "beérjen".
10 nap után leszürtem.
A vízzel, a cukorral és 1 citrom levével szirupot föztem, majd teljesen kihütöttem. Ráöntöttem az alkoholra és további 1 hétig hagytam, de ekkor is többször felráztam az üveget.
Sürü vászonszürön átszürtem, üvegekbe töltöttem és hidegre tettem. Még legalább 2 hét szükségeltetik, hogy teljesen "beérjen".
4 Comments:
Jé, olyan mintha tojásliör lenne. Csináltam én is tavaly, de sajnos 90%-os alkoholhoz nem jutottam, tényleg, Te hol vetted hozzá? Kérném a címet sürgösen;))
Vodkával készítettem és teljesen átlátszó lett. Majd felteszem a blogomra valamikor.
Pussz!
Alchri! Simán Apotheka-ban :))
Csak készülj fel, mert piszok drága!!! Fél liter 14 Euro :(
Köszi Ancsika!
Én tavaly karácsonyra csináltam a Dédinek ajándékba. De én is vodkát használtam hozzá.
Post a Comment