Zellerkrém leves
Mindíg is szerettem a zellert. Szerintem két féle embertipus létezik: aki szereti és aki még a "szagát" sem bírja. Nekem jöhet bármilyen formában. A levest is nagyon szeretem, de a rántott zellerért egyenesen reszketek.
Ma levest föztem, mert gyorsan kész szerettem volna lenni, meg az ízére is napok óta áhítoztam.
Ma levest föztem, mert gyorsan kész szerettem volna lenni, meg az ízére is napok óta áhítoztam.
20-30 dkg zeller
olaj
liszt
só, bors
húsalaplé
tejföl, vagy tejszín
levesbetét
olaj
liszt
só, bors
húsalaplé
tejföl, vagy tejszín
levesbetét
A zellert meghámoztam és nagyon vékony szeletekre vágtam. Kevés olajat forrósítottam és egészen kevéske víz társaságában a zellert teljesen puhára pároltam. Liszttel megszórtam, aranysárgára pirítottam, majd felengedtem a húslével. Pürésítettem, füszereztem, majd tejföllel dúsítottam.
Apróra vágott zellerzöddel díszítettem; sült borsót adtam hozzá levesbetétként.
0 Comments:
Post a Comment