Igen, igen. Megint egy újabb fagyi. Az az igazság, hogy annyira elkényeztettem a családom az utóbbi idöben a fagyikkal, hogy valóságos palotaforradalom tör ki, ha nem készítek fagyit. Én iparkodom, iparkodom, így most újabb fagyi kreációval leptem meg öket. Borzasztó nyomás alatt vagyok!!! :) - nem mintha nem élvezném!
3 tojás sárgája
3 e.k. cukor
2 dl tej
2 dl tejszín
1 vaniliarúd magjai
zselés rumosmeggy befött
3 e.k. cukor
2 dl tej
2 dl tejszín
1 vaniliarúd magjai
zselés rumosmeggy befött
A szokásos módon vanilia fagyit gyártottam. Kikevertem a tojás sárgákat a cukorral, a felmelegített tejet és tejszín visszahütöttem, majd addig föztem a tojás sárgákkal, míg be nem sürüsödött. Hütöben teljesen kihütöttem, majd a fagyi géppel a megfelelö állag eléréséig kevertem. S.k. eltett rumos meggyet szórtam bele, jó böven és a fagyasztóban még dideregtettem egy kicsit. Sajnos minde elfogyott, egy szempillantás alatt :)
5 Comments:
Azt hiszem, itt is elfogyott volna. Istenieket csinálsz, mindig jövök tanulni. És nagyon örülök Bonny gyógyulásának! :)))
Na Ancsi, most tényleg egy felé járt az agyunk, na jó nem teljesen. Én pálinkába áztatott meggyből készítettem fagyit, csak még nem került fel.A Tiéd nagyon guszta lett!Mint mindig!(Végül is a név kötelez:)
Jó ötlet, hogy vaníliaalapba tetted!! Jó rumos lett, remélem:)))
Yasmine! :)
Tündér! a pálesz sem rossz! :) Csak ne tedd a fagyi alapba! Mert nem nagyon fog megfagyni az alkoholtól!
Trin! A rumos meggy alapból dupla rumos volt! :)))
Lesz miről beszélgetni Max-szal, ahogy elnézegetem :-) Mester a mesterrel :-DD
Post a Comment