Kaptam ma magyar sárgabarackot. A hozzám közelállók már tudják, mert órák óta erröl áradozok. Ez azért különlegesség, mert 11 éve nem jutottam hozzá. Azt nem mondom, hogy olcsó volt, de mégérte minden grammja. Reggel óta dilemmáztam, hogy mit csináljak vele!? Aztán a több órás töprengés után végül arra jutottam, hogy inkább megeszem frissen. (jegyzem már alig van!) Azért a ma készülö rizses fagyiba csempésztem belöle egy kicsit, de tényleg csak egy kicsit. Erre a fagyira Reni oldalán bukkantam, de Ö nektarinnal készítette. Aztán bevillant, hogy régen, a Daubnernél ez volt a kedvenc fagyim. A sárgabarackos rizses!
10 dkg rizs
1,5 dl víz
pici só
2 dkg vaj
3,5 dl tej
fél vaniliarúd
6 t.k. cukor
1,5 dl tejszín
fahéj
3-4 t.k. sárgabarack lekvár
2 sárgabarack
1,5 dl víz
pici só
2 dkg vaj
3,5 dl tej
fél vaniliarúd
6 t.k. cukor
1,5 dl tejszín
fahéj
3-4 t.k. sárgabarack lekvár
2 sárgabarack
A rizst a vízben, pici sóval elöföztem. Amikor elfött a víz, hozzáadtam a vajat, elkevertem benne, majd felöntöttem a tejjel. Kikapartam a vanila magocskáit, ezt is és a rudat is beletettem a tejbe. Cukroztam. (ha valaki édesebben szereti tehet több cukrot is). Addig föztem, míg a rizs megpuhult. Ekkor félrehúztam a tüzhelyröl és lefedve hagytam a rizst dagadni. Teljesen kihütöttem. Kivettem belöle kb. a negyed részét, a többit pürésítettem, majd hozzákevertem a félretett egészben hagyott rizst is. leheletnyi fahéjjal ízesítettem. A tejszínböl kemény habot vertem és óvatosan a rizshez kevertem. Azonnal a fagyigépbe kanalaztam. Kb. 35-40 perc után kisebb adagokban belecsurgattam a lekvárt és beleszórtam az apróra kockázott barackot is. Így kissé "márványos", csíkos maradt a fagylalt.
16 Comments:
jajistenem, de kiszaladt a számom valami vulgáris a kép láttán:)
Nah, ha ma nem sikerül a fagyim, veszek egy repjegyet és megyek hozzád. Viszem a gépet, meg a 20 kiló barackot és csinálhatsz nekem is ilyet az én gépemmel, ami persze ma már rendes fagyit fog csinálni, és akkor viszont maradok.
Nah, mi legyen?:DDD
de jó :) sárgabarackkal tutti, hogy ugyanolyan jó, mint nektarinnal :)
De jó ez a rizsfagyi, már Reninél is nagyon tetszett! Kipróbálom én is, mert max. fagyit vagyok hajlandó készíteni ebben a melegben :)
Atyaúristen...
Ez gyilkos! Kérek, kérek!!!
Húúúúú, ez nagyon finom lehet. Ahogy olvastam a posztod elejét a blogasztron, nem értettem miért olyan nagy dolog magyar sárgabarackot venni, én a piacon mindenhol azt látom kiírva....Most már értem!:D
Jaj nekem!!! Rögtön meghalok egy gombóc fagyiért ebben a nagy melegben. NAGYON GUSZTA!!!!!
Mr. Bagaméri! elárulod???? :))
Szepykém! barackkal, vagy anélkül; várlak!!!! :)
Reni! Garantálom! :) a s.barack a favorit nálam!!!
Lúdanyó! ezt meg tudom érteni. Látom a TV-ban, hogy milyen iszonyú meleg van otthon!
Viki! Adok! Gyere!!!! :)))
Gizi! neked is :))))
Benzsi! Bizony ám, nagy dolog!!! :)
Fogadjunk neked fagyizód van! :))))
Marcsi! Még nincs!!! :))))) Majd beszélek Max-al :))))
Mian elhát:))) csak egy laza húúúúúúúúbmeg, hagyta el a számat a kép láttán. Gyorsan ki is szaladtam a konyhába és összedobtam egy csokifagyit.
Ancsám, díjat kaptál tölem. Gondolom nem én vagyok az elsö aki ezt adja Neked:)
Nem tudom, mert nincs idöm visszaolvasni.
Mindenesetre megneveztelek, bemásoltalak a többiekkel együtt, stb.
Több idömbe telik az egész procedura mint egy új receptet feltenni:))))
De nagyon köszönöm Snöcynek, hogy rám is gondolt;)
Puszi!
Scofield! Miért gondoltam pont erre? :)))))
Alchri! Köszönöm szépen Neked!!!! :)
Igen már megkaptam, de idöm még nem volt feltenni! :)))
Post a Comment