Azért nem hiába mondják, hogy a kert meghálálja a munkát. Nagyon sok borsónk termett ebben az évben. És, hogy ne csak borsóleves legyen belöle, ma ez a nagyon finom és nagyon gyors ebéd kerekedett. Még egy kezdö háziasszonyka is simán elboldogul vele, mert könnyen elkészíthetö.
4 szelet sovány hús (pl. karaj)
liszt
olaj
20-25 dkg zöldborsó
vaj
petrezselyemzöld
A húst kiklopfoltam, besóztam, majd lisztbe forgattam. Nagyon kevés olajon mindkét oldalát átsütöttem. A zöldborsót kevés vajon megfuttattam, majd a húshoz adtam. Pici vízzel felengedtem, hogy legyen szaftja. Puhára pároltam. Végül megszórtam apróra vágott friss petrezselyemmel. Párolt rizs illik hozzá.
Végül egy friss kép a lábadozó betegemröl. Végre itthon van!!!!
10 Comments:
Ancsikám, el sem hiszem, hogy nem süti :-)))
Bonny-nak gyors felépülést! Egyem a bágyadt kis pofiját!
Igen, igen, javulást. Fagyi nincs???
Mehetek magamhoz fagylaltozni...
Na, most akkor, hogy tegyek igazságot??? Ha csak édességet teszek fel, akkor reklamáljátok, hogy más nincs???? Ha teszek fel mást, akkor meg hiányoljátok az édességet!!!
Szepyke van fagyi is! csak még nem tudtam feltenni :)
Ancsi-az igazság odaát van:))))
1 nap sós-1 nap édes-oksa????
Bonnynak jobbulást!!!!
Bonnynak jobbulást kívánok ! Lehetne róla is többet tudni ? Vagy el kerülte volna a blogon a figyelmemet ?
ebben a posztban Bonnyra szavaznék:)
Én még mindig a kutyussal foglalkozom, jó otthon látni... hamarosan majd újra a főztödre koncentrálok...:)
Gyönyörű a Zöldborsós hús, de nekem Bonny a nyerő, jobbulást kívánok Neki!!!
örülök veled, hogy bonny jobban van;-) azért a recept is tetszik: egyszerüen nagyszerü!
Jobbulást a kutyusodnak! Istenem, de édes ezzel a gallérral.. Megszokta már? Az én Jonnykám állandóan bekeveredett az asztal alá, és a széklábakkal külön meg kellett harcolnia..
Post a Comment