Zakintos pulykamell rántva, rozmaringos fetával töltve
Legutóbbi hazalátogatásunk során volt alkalmam kétszer is a Nosztalgia étteremben, Kistarcsán hódolni a kulináris élvezetek asztalánál. Boros Jenö úr hozza a rég megszokott nívót, itt az új helyen is, a 30-as föút mellett. Kellemes hangulatú az étterem. Nem zsúfolt, a pincérek figyelmesek és gyorsak. Megkülönböztetett figyelmet kapnak a gyerekek és ez nagyon fontos a családok számára. A választék pedig bizton állíthatom: minden igényt kielégít. A hagyományos magyar konyha remekei mellett számos ételkülönlegesség is megtalálható az étlapon. Hatalmas a választék pl. a lávakövön sütött húsokból is. Az árak sem verik a csillagos eget és nem kell nagyítóval keresni az ételt a tányéron. Söt! Inkább még nagyobb is egy adag a megszokottnál. (de ezt csak súgtam, mert ilyet nem mondunk. Ne hogy legközelebb kevesebbet kapjunk!!!)
Ott jártunkkor én a rozmaringos fetával töltött rántott pulykamellet választottam és nagyon jól jártam, mert tényleg különleges pulykaétel. Már akkor elhatároztam, hogy megpróbálom hazai pályán is elkészíteni. Sikerült! Nagyon finom ebédünk volt.
Ott jártunkkor én a rozmaringos fetával töltött rántott pulykamellet választottam és nagyon jól jártam, mert tényleg különleges pulykaétel. Már akkor elhatároztam, hogy megpróbálom hazai pályán is elkészíteni. Sikerült! Nagyon finom ebédünk volt.
4 személyre:
4 vastagabb v. 8 vékony pulykamell filé
só, bors
125 g Feta sajt
2-3 szál friss rozmaringág
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
4 vastagabb v. 8 vékony pulykamell filé
só, bors
125 g Feta sajt
2-3 szál friss rozmaringág
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
A vastagabb pulyka szeleteken egy zsebet vágunk. Nekem ez nem sikerült, mert túl vastagnak találtam így a húst. Ezért 2 vékony szelet közé tettem a tölteléket, fogvájóval megtüztem és úgy paníroztam. Panírozás után ezeket el is lehet távolítani a húsból, mert a panír már összetartja. A tölteléket nagyon egyszerü elkészíteni: felkockáztam a Fetát (érdemes ezen nem spórolni és jó minöségü sajtot venni), a rozmaring vastagabb ágáról lehúztam a levélkéket és apróra vágtam, majd összekevertem a sajttal. Hagyományos módon bepaníroztam a szeleteket és nem túl forró olajban kisütöttem. Petrezselymes burgonyával és salátával tettem teljessé az ebédet.
2 Comments:
Ezt is ki kellene próbálnom!!!
Nem folyt ki a sajt nálad látom....mi a trükköd?
Nekem szerintem ki fog....
Félre a negativizmussal!!!! Már miért folyna ki??? Jól megtüztem a fogpiszkálóval, aztán a panír összefogta, rendesen! Nyugi! No para!!!!
Post a Comment