vasárnap, május 17, 2009

Nagyon csokis epertorta

Limara blogtárs tett fel tegnap egy hasonló, csokis alapú epressütit a blogjára. Írtam is neki, hogy megelözött 1 nappal. De már tegnap eldöntöttem én is, hogy ma ezt a liszt nélküli, nagyon csokis eperes nasit fogom a délutáni kávéhoz szervírozni. Ezzel nyitom a csokis sütik, torták, édességek sorát.
70 g jó minöségü étcsokoládé
70 g vaj
70 g örölt mandula
6 tojás
csipet só
1 cs. vaniliás cukor
180 g cukor
30 g kakaópor
300 g tejszín
500 g eper
1 cs. epres tortazselé


A csokoládét és a vajat a mikróban a legkisebb fokozaton - többször ránézve - megolvasztottam, majd hozzákevertem a mandulát. 4 tojást szétválasztottam és a fehérjéböl, kevés sóval kemyény habot vertem; közben hozzáadtam a vaniliás cukrot is. 2 tojást és a 4 sárgáját 150 g cukorral habosra kevertem. Beleszitáltam a kakaóport. Elöször összeforgattam a csokis és a tojásos masszát, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabot. Egy 26 cm-es tortaformát sütöpapírral kibéleltem és elömelegített sütöben (légkeveréses 160°) 30-35 perc alatt megsütöttem a tésztát.
Sütörácson hagytam teljesen kihülni. A tejszínt nagyon kemény habbá vertem és vékonyan lekentem a tejszínhab egy részével a tortát. Az epret megmostam, feleztem és kiraktam vele a torta tetejét. A zselatint 250 ml vízzel és a maradék 30 g cukorral elkevertem, felmelegítettem, majd kanállal az eper tetejére folyattam. A megmaradt tejszínt habzsákba tettem és megdíszítettem vele a tortát.


7 Comments:

trinity said...

Ez nagyon gyilkos:))))
Az egész család fogyókúrázik a fiam és rajtam kívül:OOOOOO

miss Muffin said...

Úúú, csoki és eper... nyammííí, nagyon guszta! Már Limaránál is írtam, de ez... hmmmm... :)

Limara said...

Hmmm..nagyon -nagyon bűnre csábító! :)))

Scofield said...

jajistenem...

napmátka said...

Ez az új könyvedből van?
Abszolút megnyerő!

The Chef Viki said...

Öööö, szabad egy szeletet?

Csodálatos! Bármelyik profi szakácskönyvben megállná a helyét!!!

Névtelen said...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室