Az ember egy idö után mindíg valami új ízre vágyik. Azt nem mondom, hogy minden, jól bevált íztöl meg kell szabadulni, de néha belefér valami más, nem megszokott íz is a repertoárba. A mai ebéd ennek tipikus példája. Bátran belevágtam, mert a receptet olvasva már tudtam, hogy ebböl nem fog rossz kisülni. Talán kissé bizarrnak tünik, de a végeredmény nagyon különleges ízvilág. Aki nem szereti az édeskés, ám kissé fanyar ízeket a sóssal kombinálni, semmiképp ne próbálja ki. A többiek bátran nekiveselkedhetnek és bö fél óra alatt intenzív ízeket és illatokat varázsolhatnak az asztalra.
4 nagy csirke v. pulykamellfilé
só, bors
vaj a sütéshez
1 nagy narancs
150 g Camembert sajt
1 üveg narancslekvár
1 csokor petrezselyem
A nagyobb csirkemell filéket kettévágtam, sóztam borsoztam és vajon mindkét oldalát rózsaszínüre sütöttem. Egy laposabb tepsit fóliával kibéleltem, ráfektettem a húst és mindegyik szeletre narancskarikákat, arra pedig 2-2 szelet sajtot fektettem. Elömelegített sütöbe toltam és 10-12 perc alatt csak addig sütöttem, míg a sajt ráolvadt a tetejére. Közben a petrezselymet apróra vágtam, a narancslekvárt egy edénykében felmelegítettem. A forró lekvárhoz hozzákevertem a petrust. A húst ezzel a mártással és burgonya krokettel tálaltam. Osztatlan sikert arattam vele.
4 Comments:
Ó, de jól néz ki! :)) Imádom az ilyen különleges ízvilágot, szerintem is kell néha a hagyományos ízek mellé valami más! :))
Hű, ez amolyan "felvágós" étel is, jól lehet villogni vele ínyenc vendégek előtt :-), nagyon tetszik a párosítás.
Ancsikám,
én attól nem félek, hogy nálad unalmas , megszokott ízek uralkodnának!!!!
Csodás!!!
Ebben csupa olyasmi van, amit szeretek. Így együtt is. Akár különleges, akár nem, biztos, hogy nagy örömmel enném!
Post a Comment