kedd, március 31, 2009

Epermisu a magam módján

Olyan hihetetlenül olcsó az eper, hogy botorság lenne nem venni naponta. Bár még igazán messze van az igazi szabadföldi eper szezon (nálunk csak június elején!), azért az EU piacon már nincsenek lehetetlenek. Mindent elárasztott a spanyol eper. Azt nem mondom, hogy mind édes, de néha azért bele lehet szaladni egy jobb eresztésbe. Így eperre fel! Jöjjenek az epres receptek is. Ennek az epermisunak köze nincs a tiramisuhoz, ha csak annyi nem, hogy ebben is van babapiskóta és mascarpone. Nagyon szeretem, mert könnyü, gyümölcsös, üdítö édesség.





500 g eper

300 g Mascarpone
150-200 g porcukor
200 g fehér csokoládé
2 dl tejszín
babapiskóta
Limoncello





Az epret összeturmixoltam. A mascarponét kézi habverövel kikevertem a porcukorral. A csokoládét mikróban felolvasztottam és a mascarponéhoz kevertem. Következett a leturmixolt eper. A masszát a keményre vert tejszínnel lazítottam.
Egy üvegtálat kibéleltem babapiskótával és meglocsoltam a Limoncellóval. Erre simítottam egy réteg epres krémet, majd újra piskóta következett és újra locsolás. 3 réteg piskótát tettem a tálba, végül krémmel zártam a sort. Hütöbe tettem és türelmetlenül vártam. Legalább 4 óra szükséges, hogy a piskóta teljesen átpuhuljon és magába szívja az epres krémet.
Én speciel nem tudom abbahagyni :)

1 Comment:

trinity said...

Te, Ancsi...
Ne izgass ezzel az eperrel!:)))
Ha hazajössz, meglátod, itt egy miniatűr adagot kapsz 400.-ft-ért-a fele meg sokszor már folyik...
Pedig úgy szeretem!!!

Nagyon jó kis desszert lett...És igen, készítik a tiramisut eperrel is-én is fogom:))))