szombat, március 21, 2009

Narancsos muffin

Ez a muffin is Stahl Juditot dícséri. A sülö muffin illatát is feltettem; próbáljátok megszimatolni!
"A titok a frissen reszel narancshéjban és az aranyszínü, gyümölccsel teli narancslekvárban rejlik. A reszelt narancshéjtól eszméletlenül illatos lesz, a narancs lekvártól pedig enyhén karamelles zamatú. A lekvárban rejlö cukor ugyanis sülés közben megolvad és átjárja a tészta minden morzsáját."



10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiörlésü liszt
1,5 k.k. sütöpor
1 k.k. szódabikarbóna
2 narancs
1 tojás
10 dkg barna cukor
10 dkg narancs lekvár
20 dkg joghurt
1/2 dl olaj


Sütöt 200° ra elömelegíteni, a muffin formákat papírkapszlikkal kibélelni.
2 tálat elökészíteni; egyikbe a "száraz", másikban a "nedves hozzávalókat fogjuk tenni. Az elsö tálban összekeverjük a 2 féle lisztet, a sütöport és a szódabikarbónát, majd belereszeljük az elöre megmosott és szárazra törölt narancsok héját is. A másik tálba jöhet a tojás, a barna cukor, a lekvár, a joghurt és az olaj, valamint egy fél narancs kifacsart leve is. Kézi habverövel alaposan dolgozzuk össze, majd fakanál segítségével keverjük össze a lisztes keverékkel.
Osszuk el a masszát a kapszlikban és 20-22 perc alatt süssük készre.

5 Comments:

The Chef Viki said...

Nyamm!!

Én csokis-narancslekváros sütöttem már többször az Enni jó!-ból, iszonyú finom! Próbáltad már?

trinity said...

....és ebből lesz majd a narancsos cupcake!!
Olyan szépek, mint mindig Nálad!!!Ja, és érzem az ízét-illatát, jöhet 1-2 darab:)))

trinity said...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Mian said...

Viki! azt még nem próbáltam. De akkor majd fogom! :)

Trinity, narancsos Cupcake már volt!!!! hi-hi

Garffyka said...

Szipp-szipp, hmmmm, közelebb hajolok a képernyőhöz, ezt az illatot ... hmmm ... ablak nyitva, de nem azért, hogy az illat kimenjen, hanem, hogy a muffin beugorhasson :-))