péntek, március 06, 2009

Töltött szüzérmék friss zöldségágyon

Egyik kedven húsom a szüzérme. Rengeteg módon elkészíthetö és nagyon könnyü bánni vele. Arról nem is beszélve, hogy nagyon finom, ízletes, szaftos hús. Töltve még sosem csináltam; azt gondoltam épp itt az ideje, hogy nekiugorjak. Fantasztikus étek lett belöle, igazi ízkavalkád. Elsö blikkre bonyolultnak tünik, de az elökészület csupán 15 percig tartott. A többit pedig elvégezte helyettem a sütö.



2 db szüzérme
só, bors
4 szelet sonka
150 g füstölt sajt
6-8 db csemege uborka
olaj

friss zöldségek:
brokkoli
karfiol
sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma


A húst megmosni, a felesleges zsírt és a hártyát levágni róla. Papírtörlövel leszárítani róla a nedvességet.


Klopfolás után sózni, borsozni.


A húst kivülröl újra besózni.

A húst kivenni a serpenyöböl és a visszamaradt olajra a zöldségeket rádobni. Épp csak annyira idöre, míg a fokhagymát rányomjuk és átforgatjuk.


A tálat lefóliázni és kb. 150-160° -on puhára párolni. Végül a fóliát levenni és kicsit megpirítani.

Petrezselymes burgonyát adtam mellé.


4 Comments:

Gizi said...

Nagyon guszta, most jó nagyokat nyelek!!

trinity said...

Megint gyönyörűt főztél!
Erre mondják, hogy a fiúk körülötted megfogták veled az isten lábát....

Névtelen said...

Nagyon guszta és szuper jók a fotók!

Ancsika said...

Köszi csajok! :)