Egyik kedven húsom a szüzérme. Rengeteg módon elkészíthetö és nagyon könnyü bánni vele. Arról nem is beszélve, hogy nagyon finom, ízletes, szaftos hús. Töltve még sosem csináltam; azt gondoltam épp itt az ideje, hogy nekiugorjak. Fantasztikus étek lett belöle, igazi ízkavalkád. Elsö blikkre bonyolultnak tünik, de az elökészület csupán 15 percig tartott. A többit pedig elvégezte helyettem a sütö.
2 db szüzérme
só, bors
4 szelet sonka
150 g füstölt sajt
6-8 db csemege uborka
olaj
friss zöldségek:
brokkoli
karfiol
sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
4 szelet sonka
150 g füstölt sajt
6-8 db csemege uborka
olaj
friss zöldségek:
brokkoli
karfiol
sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma
A húst megmosni, a felesleges zsírt és a hártyát levágni róla. Papírtörlövel leszárítani róla a nedvességet.
A húst kivenni a serpenyöböl és a visszamaradt olajra a zöldségeket rádobni. Épp csak annyira idöre, míg a fokhagymát rányomjuk és átforgatjuk.
A tálat lefóliázni és kb. 150-160° -on puhára párolni. Végül a fóliát levenni és kicsit megpirítani.
Petrezselymes burgonyát adtam mellé.
4 Comments:
Nagyon guszta, most jó nagyokat nyelek!!
Megint gyönyörűt főztél!
Erre mondják, hogy a fiúk körülötted megfogták veled az isten lábát....
Nagyon guszta és szuper jók a fotók!
Köszi csajok! :)
Post a Comment