péntek, március 20, 2009

Meggyes marcipános koszorú

Múlt hétvége óta, - amikor is Garffyka ezt a sütit vitte az MP4 talira és láttam a fotókat - megszilárdult bennem a gondolat, hogy megsütöm ezt a szépséget. Mindent találtam hozzá itthon, így ma laza nap lévén, nekiálltam. Nagyon finom, zamatos, nem túl édes kelttészta csoda és látványnak sem utolsó. Csak a receptet teszem közzé. A linkre kattintva Garffyka blogjában fotó illusztrációkkal remekül végig kísérhetö a gyártási folyamat. Köszi a szuper receptért Garffyka!

150 ml víz
1 tojás
75 gr savanykás alma reszelve
450 gr liszt
2 ek sovány tejpor
50 gr cukor
40 gr vaj, olvasztva
1,5 tk szárított élesztő

225 gr meggy, magozott
250 gr marcipán, reszelve
1,5 tk őrölt fahéj

hozzávalók - kenéshez és szóráshoz

1 tojásfehérje
2 ek tejszín
1 ek nagyszemcsés cukor
2 ek mandulaforgács
5 Comments:

gizi said...

Nagyon finomakat sütöttél. Megyek a recept után én is.

trinity said...

Ancsi! Tudod mit bírok többek között a gasztroblogokban? Azt, hogy van 1 reci-és nézd meg, véletlenül sem lesz tök egyforma...Jó, belülről ugyanolyan a vágási felület-de külsőre mindig rajta van a készítő keze-nyoma..Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyik vagy másik szebb lenne...Nem: csak más-és ez a szuper benne!!!
Fiacskád is biztosan falta, jól néz ki....A meggy és a marcipán istenien kiegészítik egymást!

Mian said...

Trinity! fiacskám nem eszik ilyen dolgokat; amiben gyümölcs van. Még véletlenül sem venne a szájába semmi vitamint. Neki csak palacsinta volt! :)))

alchri said...

Ancsám, már megint miket müvelsz:)) Micsoda finomságok!!!

Garffyka said...

Gyönyörű lett!
És köszönöm :-)
Én Manóm csak mutatja az ujjával, hogy anya azt is vegye onnan ki, és hopp, máris kigurott a meggy a sütiből ..., úgy már megeszi.