szerda, március 25, 2009

Gyors ebéd

Aki ma látott, biztosan gondolta magában, hogy: "Na, ennek a nönek is elment a maradék esze!"
Elterveztem ugyanis, hogy ma, ha törik, ha szakad: takarítani fogok. Hát, szakadt! A hó. Nyakunkon a húsvét és én úgy tanultam és szoktam meg, hogy illik már az ünnep elött elvégezni a tavaszi nagytakarítást. Már tegnap este leszedtem a függönyöket, ma reggel pedig nekiálltam az ablakpucolásnak. Jó móka volt! Azt hittem, hogy ráfagy a kezem az ablakra. De megcsináltam. Meg a többit is: bútor huzogatások, totális portalanítás, meg az összes többi, ilyenkor esedékes. Koránt sem vagyok még kész az egész lakással, de alakul. Közben valami meleg ebédet is kellett varázsolnom, így kitaláltam egy gyors tészta ételt, ami kb. 15 perc alatt kész volt, a többit elvégezte helyettem a sütö.

Rakott fusili darálthússal, csöben sütve


Arányokat most csak hozzávetölegesen tudok írni, mert ennél az ételnél az ahogy esik, úgy puffan esete állt fenn.
Kevés olajat hevítettem, majd rátettem a darálthúst (1/2 kg) és kicsit lepirítottam, folyamatosan kevergettem, hogy ne álljon össze. Közben megszórtam apróra vágott póréhagymával, vegetával. Rázuttyantottam 1 doboz paradicsompürét és a kezemügyébe esö füszerekkel füszereztem: bazsalikom, oregano, bors, só. Mikor a hús lepirult kb. 1/2 l vizet öntöttem rá, majd 3 dl fözötejszínben elkevertem egy jó púpozott evökanálnyi étkezési keményítöt és ezt is ráöntöttem. Egyet forraltam rajta, majd a fussili tésztát (kb. 3-400 g) elkevertem benne. 2-3 percig ezt is együtt föztem, majd egy tüzálló tálba öntöttem, böségesen megszórtam reszelt sajttal. Elömelegíetett sütöben bö fél óra alatt megsütöttem.

6 Comments:

The Chef Viki said...

De ügyi vagy!

Én március 15. tiszteletére estem át e nemes tevékenységen :-) Akkor sem főttem le... Szerintem szánkón fog jönni a nyuszi :-(

trinity said...

Hihi, ma nálunk is fusili volt.....,csak más módon..És én sem mindig mérlegelek mindent, minek? Szép lett a csőben sütötted!!!
Veled is kezdjük a telepátiát, mint Vikivel???
Én még nagytakarítás előtt állok. Az a sok ablak, brrrrrr.....

Amúgy jöttem kimásolni egy'smás sütikét:DDD

trinity said...

Majd elfeledtem: új külső???

Mian said...

Bizony! próbálkozom, bár ez sem tetszik igazán! :(

Tünde Pintér said...

Miankám

De jol néz ki.És látom gyorsan megvan!!!Szuper!!!!!ezt hétvégén én is elkészitem!!!

Pussz

Névtelen said...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區