Stahl Judit receptje
Bizton állítom isteni finom! Már sülés közben is mennyei illatok szálltak a lakásban. Kisfiam alig bírta kivárni, hogy langyosra hüljenek :)
"1., Banánnal sütni jó. Egyrészt elhasználhatom a már barnuló héjú, de belül még ép példányokat, másrészt a banános sütemények lassan száradnak ki, sokáig élvezhetők maradnak
2.,Ebben a muffinban a banán némi teljes kiőrlésű liszttel is találkozik. Most divatos fogalommal élve, alacsony glikémiás indexű finomságot sütök, amely ideális reggelire vagy tízóraira, mert a cukor egyenletesen szívódik fel, egyszeri löket helyett hosszú órákra ad energiát.
3., A sikerről pedig annyit: tessék csak megkóstolni a csokidarabokkal gazdagított végeredményt! "
Bizton állítom isteni finom! Már sülés közben is mennyei illatok szálltak a lakásban. Kisfiam alig bírta kivárni, hogy langyosra hüljenek :)
"1., Banánnal sütni jó. Egyrészt elhasználhatom a már barnuló héjú, de belül még ép példányokat, másrészt a banános sütemények lassan száradnak ki, sokáig élvezhetők maradnak
2.,Ebben a muffinban a banán némi teljes kiőrlésű liszttel is találkozik. Most divatos fogalommal élve, alacsony glikémiás indexű finomságot sütök, amely ideális reggelire vagy tízóraira, mert a cukor egyenletesen szívódik fel, egyszeri löket helyett hosszú órákra ad energiát.
3., A sikerről pedig annyit: tessék csak megkóstolni a csokidarabokkal gazdagított végeredményt! "
10 dkg vaj
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kávéskanál sütőpor
1½ kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1 csipet só
1 nagyobb érett, puha banán
1 tojás
2½ dl tej
15 dkg cukor
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kávéskanál sütőpor
1½ kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1 csipet só
1 nagyobb érett, puha banán
1 tojás
2½ dl tej
15 dkg cukor
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A vajat a mikróban vagy a tűzhelyen folyósra olvasztjuk, és amíg kihűl, a csokoládét apró, de észrevehető méretű darabokra vágjuk.
2. A tésztához a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a csokidarabokat összekeverjük. Ezután a banánt villával pépesre nyomkodjuk, majd a tojást, a tejet, a cukrot és az olvadt, kihűlt vajat kézi habverővel simára dolgozzuk egy mérőkancsóban.
3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztes keverékhez hozzáöntjük a kancsó tartalmát, fakanállal úgy-ahogy összevegyítjük, aztán hozzáadjuk a banánpépet, és még keverünk rajta párat.
4. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat kb. 25 perc alatt megsütjük.
2. A tésztához a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a csokidarabokat összekeverjük. Ezután a banánt villával pépesre nyomkodjuk, majd a tojást, a tejet, a cukrot és az olvadt, kihűlt vajat kézi habverővel simára dolgozzuk egy mérőkancsóban.
3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztes keverékhez hozzáöntjük a kancsó tartalmát, fakanállal úgy-ahogy összevegyítjük, aztán hozzáadjuk a banánpépet, és még keverünk rajta párat.
4. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat kb. 25 perc alatt megsütjük.
3 Comments:
Látom, S. J. Nálad is menő :-) Fél órája sütöttem egy csokis tallért az ő tollából :-)
A muffin csodás lett!
Beleharaphatok a fotóba????:)))
Viki! Köszi! :)
Trinity drágám! Összenyálazod a képernyöd!!!!!! hi-hi
Post a Comment