szombat, március 07, 2009

Gesztenyés muffin



10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg puha vaj
2 e.k. rum
2 e.k. sárgabarack lekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csip. só
5 dkg liszt
1 t.k. sütöpor
a tetejére:
tejszínhab
kakaópor, vagy fahéj


A sütöt elömelegíteni 175°-ra, a muffin sütöt kibélelni papírkapszlikkal.
A darabokra tört étcsokoládét göz fölött, vagy a mikróban felolvasztani, lehüteni. Amikor lehült robotgéppel összekeverni a gesztenyemasszával, a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával. A tojások fehérjéböl pici sóval kemyény habot verni, a lisztet összeforgatni a sütöporral. A tojáshab kb. 1/4-ét hozzáforgatni a gesztenyés masszához, lehet eröteljes mozdulatokkal is. Majd a többi tojáshabot is beleforgatni, de már nagyon óvatosan. Végül szintén fakanállal beleforgatni a sütöporos lisztet. A kész tésztát belekanalazni a kapszlikba és betenni a sütöbe. Kb. 30-35 perc alatt készre sülnek.
Ezek a muffinok elég tömények, ezért böven elegendö a tetejükre csak egy kevéske tejszínhab, amit fahéjjal, vagy kakaóporral is meg lehet szórni. (Stahl Judit receptje)


2 Comments:

trinity said...

Ancsika, te tényleg csintalanka vagy: csínyeket követsz el-ellenem! Fel fogsz hízlalni menthetetlenül:O
Ki bír ennek ellenállni?????

Névtelen said...

Gyönyörűek és nagyon guszták mint mindig!