szerda, március 25, 2009

Gyors ebéd

Aki ma látott, biztosan gondolta magában, hogy: "Na, ennek a nönek is elment a maradék esze!"
Elterveztem ugyanis, hogy ma, ha törik, ha szakad: takarítani fogok. Hát, szakadt! A hó. Nyakunkon a húsvét és én úgy tanultam és szoktam meg, hogy illik már az ünnep elött elvégezni a tavaszi nagytakarítást. Már tegnap este leszedtem a függönyöket, ma reggel pedig nekiálltam az ablakpucolásnak. Jó móka volt! Azt hittem, hogy ráfagy a kezem az ablakra. De megcsináltam. Meg a többit is: bútor huzogatások, totális portalanítás, meg az összes többi, ilyenkor esedékes. Koránt sem vagyok még kész az egész lakással, de alakul. Közben valami meleg ebédet is kellett varázsolnom, így kitaláltam egy gyors tészta ételt, ami kb. 15 perc alatt kész volt, a többit elvégezte helyettem a sütö.

Rakott fusili darálthússal, csöben sütve


Arányokat most csak hozzávetölegesen tudok írni, mert ennél az ételnél az ahogy esik, úgy puffan esete állt fenn.
Kevés olajat hevítettem, majd rátettem a darálthúst (1/2 kg) és kicsit lepirítottam, folyamatosan kevergettem, hogy ne álljon össze. Közben megszórtam apróra vágott póréhagymával, vegetával. Rázuttyantottam 1 doboz paradicsompürét és a kezemügyébe esö füszerekkel füszereztem: bazsalikom, oregano, bors, só. Mikor a hús lepirult kb. 1/2 l vizet öntöttem rá, majd 3 dl fözötejszínben elkevertem egy jó púpozott evökanálnyi étkezési keményítöt és ezt is ráöntöttem. Egyet forraltam rajta, majd a fussili tésztát (kb. 3-400 g) elkevertem benne. 2-3 percig ezt is együtt föztem, majd egy tüzálló tálba öntöttem, böségesen megszórtam reszelt sajttal. Elömelegíetett sütöben bö fél óra alatt megsütöttem.

5 Comments:

Chef Viki said...

De ügyi vagy!

Én március 15. tiszteletére estem át e nemes tevékenységen :-) Akkor sem főttem le... Szerintem szánkón fog jönni a nyuszi :-(

trinity said...

Hihi, ma nálunk is fusili volt.....,csak más módon..És én sem mindig mérlegelek mindent, minek? Szép lett a csőben sütötted!!!
Veled is kezdjük a telepátiát, mint Vikivel???
Én még nagytakarítás előtt állok. Az a sok ablak, brrrrrr.....

Amúgy jöttem kimásolni egy'smás sütikét:DDD

trinity said...

Majd elfeledtem: új külső???

Ancsika said...

Bizony! próbálkozom, bár ez sem tetszik igazán! :(

Tünde Pintér said...

Miankám

De jol néz ki.És látom gyorsan megvan!!!Szuper!!!!!ezt hétvégén én is elkészitem!!!

Pussz